אימייל צבעים צילומי נופים Virtual editor מילון זעיר היווצרות החיים סילונים אסטרונומיים
Fulltext

סופרנובה טורנדו יחסות IARD מאמרים על יחסות
        
        
ספר על יחסות

יומיים כמהנדס תוכנה בחברה פרטית (מתוך שנה וחצי)

            ד"ר נציבי בן-אמוץ          

 

   by Netsivi Ben-Amots, Haifa, Israel, 1998       ©  Copyright

כל הזכויות שמורות לנציבי בן-אמוץ, חיפה, ישראל.

 

בתקופה 3.12.1993 - 13.4.1995 עבדתי בחברה פרטית לתיכנות כתכנת ומהנדס תוכנה. אין טעם לפרט את רוב העבודה, מכמה סיבות:

 

א) רוב הפתרונות הקשים, אינו מושג בצורה דרמטית, אלא יחד עם ההברקות יש הרבה מאוד עבודה שחורה ומייגעת.  אפילו הקורא שיהיה מסוגל להבין את הפרטים הטכניים, לא יתעניין לקרוא זאת.  לרוב המתכנת בודד יותר מ-טייס: לא רק שעליו לפתור לבד את הבעיה, (האחרים צריכים לפתור בעיות אחרות), אפילו אינו יכול לספר אחר-כך לחברים איך, כי הסיפור ישעמם ואף אחד לא ירצה לשמוע...

 

ב) לחברה פרטית, יש סודות מסחריים משלה, ואסור לי לגלותם. הסיפור שפרטתי כאן יוצא דופן בכך שענינו בטכניקה שהחברה החליטה לא להשתמש בה, וגם שאר הפרטים שגליתי אינם משמעותיים כיום.

 

ג) הדו"חות המפורטים בהם כתבתי כל מה שעשיתי נשארו בחברה אצל הממונה עלי דאז ואינם ברשותי. ייתכן שנזרקו כאשר גם הממונה עלי עזב את החברה. את רוב הפרטים שכחתי.

 

מעשה שהיה, כך היה:

 

בתקופה בה התחלתי לעבוד, הוחל במעבר של החברה לתכנות ב- PowerBuilder, שהוא מחולל יישומים ב-Windows, כהיערכות החברה לתכנות מוצרים ב-Windows.מספר מתכנתים וביניהם אני נשלחו לקורס PowerBuilder.  לאחר הקורס, המתכנתים הותיקים היו עסוקים עדיין בתכניות ה-DOS הותיקות של החברה, ואני הייתי היחיד שהיה פנוי ללמוד את ה- PowerBuilder ולהתאמן בו. זמן קצר אחר-כך הגיעו לחברה מתכנתים מנוסים מחברה אמריקאית ותיקה, שהיו אמורים להנחות את המתכנתים של החברה הישראלית.  ד.ס. היה מהנדס תוכנה אמריקאי בכיר מחברה אמריקאית אחרת, שהיה היועץ הבכיר, המפקח, והסמכות המקצועית העליונה.

 

המתכנתים האמריקאים היו מנוסים מאוד בתכנות עם בסיסי נתונים, ובמיוחד בבסיס הנתונים ORACLE , איתו היינו אמורים לעבוד. למתכנתים האמריקאיים לא היה ניסיון ב-PowerBuilder. בגלל זה עבודות ההכנה של האמריקאים נמשכו זמן רב, שבו גם למדו את מטרות תוכנית המחשב המתוכננת, בישיבות עם המתכנתים הותיקים הישראלים.

 

האמריקאים חשבו אז שהתקדמותם האיטית היא בגלל קשיי ה-PowerBuilder. אני לא השתתפתי בישיבות אלו, כי לא הכרתי את התוכנות הותיקות ב-DOS, ולכן ידעתי אז רק מעט על מטרות תוכנית המחשב.  לכן האמריקאים לא הכירו אותי כלל.

 

תוכנת המחשב הייתה אמורה לאפשר למשתמשים להוסיף שורות חדשות של נתונים לבסיסי נתונים של Xbase- ,Watcom ,Oracle , וכן לאפשר למשתמשים לעדכן נתונים בשורות קיימות, או למחוק נתונים או שורות..בשלב מסוים העלה המתכנת הוותיק וראש מדור אנדריי את הרעיון לאפשר למשתמשים העתידיים של תוכנת המחשב להוסיף גם טורים חדשים של אינפורמציה חדשה לטבלאות בסיס הנתונים.

 

האמריקאים, שעוד לא עיכלו באותו שלב את הוספת השורות ב- PowerBuilder התנגדו לכך משתי סיבות:

 

א) לדבריהם, אין אפשרות לעשות תוכנית מחשב שתאפשר למשתמש להוסיף טורים לטבלאות.

ב) גם לו זה היה אפשרי, יש בעיה של אחריות כלפי המשתמש שקנה את התוכנית. החברה אחראית כלפי המשתמש לאמינות הפעולות של הוספת נתונים ושורות נתונים וגם עדכון נתונים וביטול נתונים ושורות נתונים, עם כל האפשרויות שהמשתמש עלול לבצע. זו משימה כבדה לכשעצמה, כי יש הרבה מאוד אפשרויות.

מתן אפשרות למשתמש להוסיף טורים של נתונים חדשים, להבדיל משורות נתונים, תוסיף כל כך הרבה אפשרויות שעל החברה להיות אחראית לאמינותן, עד שאי אפשר לחזות אותן מראש ולתכנת אותן, ולהיות אחראים לאמינות ביצוע כל הפעולות שתהיינה אז אפשריות.

 

אנדריי חשב שהדבר אפשרי, אך עמדתו לא התקבלה על דעת האמריקאים. אנדריי פנה לממונה עלי, וביקש להשאיל אותי כדי לבדוק אם זה אפשרי.  תוך יומיים הכנתי יישום PowerBuilder שהוסיף טורי נתונים חדשים לטבלת נתונים של בסיס נתונים WATCOM.  אנדריי הינחה אותי בכל שלב אליו התקדמתי מה דרישותיו מתכנית ההדגמה אותה פיתחתי, אבל לא התערב בתכנות עצמו. תרומתו החשובה הייתה הגדרה מדויקת מאוד של מה שנדרש מתכנית המחשב להדגמה. כאשר תכנית המחשב הייתה מוכנה והדגימה כראוי את הוספת טורי הנתונים לטבלה ע"י המשתמש, אנדריי היה עסוק בישיבה, ולא התפנה מייד לבדוק את תכנית ההדגמה. ניצלתי את הזמן, כשעתיים, עד שאנדריי יתפנה, והוספתי לתוכנת ההדגמה הנדסת אנוש, שתאפשר את הפעלת תוכנת ההדגמה גם בלי שהמשתמש יקבל הוראות בע"פ איך להפעיל את התוכנה.

 

בין השאר, בכל שלב הוספתי הוראות שהופיעו על המסך, והורו מה אפשר לעשות. ההוראות הופיעו על המסך רק כשהיו רלוונטיות, כדי שהמסך לא יהיה עמוס מדי, ולא יבלבל את המשתמש. כדי שהמשתמש לא יצטרך לקרוא יותר מדי הוראות, ולחשוב איזה מהן רלוונטיות, ובאיזה מההוראות הרלוונטיות המשתמש רוצה לבחור, דאגתי לכך שכל כפתור פעולה מיותר באותו רגע, וכל הוראה מיותרת באותו רגע, יימחקו מהמסך כליל. בדרך זו המשתמש ראה לנגד עיניו בכל רגע רק את האפשרויות הרלוונטיות בלבד עם ההסברים הרלוונטיים בלבד, והיה צריך רק לבחור מה ברצונו לעשות.

 

הסטנדארט המקובל הוא לא למחוק כפתורים מיותרים, אלא רק להפוך אותם לבלתי ניתנים לביצוע ע"י כפתור "מוחלש". זה היה עושה את המסך לעמוס מדי, ובתכנית מחשב סטנדרטית היה אז צורך להוסיף חלונות, ולהעביר אליהם חלק מפעולות המשתמש. ע"י שמחקתי את כל הכפתורים המיותרים וההוראות המיותרות באותו רגע, והשארתי בכל רגע על המסך רק את מה שנחוץ וניתן לשימוש באותו רגע, המסך לא היה עמוס מדי, ויכולתי להשאיר את התוכנית המורכבת בחלון תצוגה אחד על המסך.

 

כש-אנדריי יצא מהישיבה, בישרתי לו שתכנית המחשב מדגימה כראוי את הוספת הטורים לטבלת הנתונים.  אנדריי לא בדק כלל, לא ביקש ממני הוראות, וקרא לאמריקאים לראות את התכנית.  אנדריי הפעיל את התוכנית, והדגים את הוספת טורי הנתונים, תוך הסתייעות בהוראות שהופיעו על המסך, ובלי שהיה צריך לשאול אותי, המתכנת, דבר.

 

מהנדס התוכנה הבכיר האמריקאי ד.ס. אישר אז שאמנם הוספת טורים היא אפשרית, אך עדיין אסור להוסיף אפשרות זו לתוכנית מחשב שתסופק למשתמשים, כי תהיינה יותר מדי אפשרויות, שהחברה לא תוכל להיות אחראית להן כלפי המשתמש. ראה סיבה ב) לעיל. ואז ד.ס. אמר:

"?But I like this program.  Who did it"

 

אז אמרתי "I did ".  אנדריי הדהים אותם כשהוסיף שעשיתי את התכנון והתכנות, כולל debugging, ב-15 שעות עבודה בלבד.  דומה שהאמריקאים ראו אותי אז לראשונה.  עד אז הכירו רק את אלו שהיו איתם בישיבות, ולא רצו לשמוע אותם או לתת להם לדבר. זכור לי במיוחד המשפט שהיה שגור בפי המתכנתים של החברה: "בובי לא רוצה לשמוע אותי"

 

ההשפעה שהייתה להדגמת תוכנית המחשב שכתבתי על האמריקאים הייתה דראסטית. אינני יודע אם ד.ס. אמר להם, או שחשבו לבד, שאם ישראלי סתם, שאפילו לא נקרא לישיבות, עושה ביומיים את התכנון והתכנות של מה שהם חשבו שלא ניתן לביצוע מבחינת תכנות, וב-PowerBuilder שכל כך פקפקו ביכולתו, אז אין להם תירוץ שה-PowerBuilder קשה או חלש, ועליהם לשנס מותניים. עובדה שכך עשו. כאמור, האמריקאים חשבו עד אז שהתקדמותם האיטית היא בגלל קשיי ה-.PowerBuilder

 

מוצר לוואי אחר היה ההקשבה של האמריקאים.  תחילה הקשיבו לבעיות התכנות שאני העליתי, ואחר-כך לבעיות שהעלו המתכנתים הותיקים, וכך יכלו להתייחס בפירוט למטרות תוכנת המחשב.

 

משתי בחינות אלו, דרישתו של אנדריי לתכנת דווקא את מה שנחשב לבלתי אפשרי, הייתה לצעד אסטרטגי שחסך הרבה זמן אחר-כך.  התכנות ה"בלתי אפשרי" שעשיתי, תרם לכך, ונתן "דחיפה" משמעותית להתקדמות התכנון והתכנות, ולשיתוף פעולה בין האמריקאים והישראלים.

 

                                                                                                בחזרה לדף הקודם

 

מעבר לעבודה אחרת:

 

1.     הוראה

2.     תכנון צנרת

 

עבודות או ארועים שכללו תוכנת מחשב או שימושים במחשב (11 – 3):

 

3.     כמעט הייתי HACKER

4.     סימולציה נומרית במחשב

5.     תכניות מחשב במנהרות הרוח

6.     המחשב לעזרת מגדלי הזיקוק

7.     המחשב המובטל

8.     זמן אמיתי

9.     שיפורים במחשבי הנדסה ביו-רפואית

10. יומיים כמהנדס תוכנה בחברה פרטית  (מתוך שנה וחצי) 

11. מומחה לשעבר

 

1.     הכנסות של מיליארדים

 

 

חזרה לדף הקודם

 


קישורים לחלק מהאפשרויות הנוספות באתר זה


Relativity, gravitation and relativistic rotation
Clarifying some paradoxes of relativity at the extreme
 ספר על יחסות --------->
להזמנת הספר שלח אימייל אל
dillone.bookorder@gmail.com



 טורנדו מכניזם הטורנדו ו-מקור האנרגיה של הטורנדו
 מקור החיים על כדור הארץ גלי ים נשברים
 סופרנובה: כוכב מתפוצץ איך קריסת כוכב הופכת להתפוצצותו
 סילונים אסטרונומיים
 שלושה מאמרים על סיבוב יחסותי:          
 שלושה מאמרים נוספים על יחסות:          
 רשימת מאמרים מאת נציבי בן-אמוץ
 מילון זעיר לתייר דובר אנגליתאיטליה  יוון  צרפת  ישראל
 צילומי נופים
  כתבן וירטואלי כתבן בלי שמירה בדיסק אבל זמין באינטרנט
 הכנסה של מיליארדים למדינת ישראל
 IARD International Association for Relativistic Dynamics
 בחירת צבעים

להזמנת הספר שלח אימייל אל
dillone.bookorder@gmail.com

הניע את העכבר מעל התמונה. לפרטים נוספים לחץ עם העכבר השמאלי


לחץ למטה עם העכבר השמאלי עבור דף הספר באנגלית אצל המו"ל בחו"ל